SEMINAR
“INSTRUMENTI I INOVATIVNI ALATI ZA OBLIKOVANJE PROGRAMA PARTICIPATIVNE DEMOKRATIJE
– EVROPSKA GRAĐANSKA INICIJATIVA

Danilovgrad 26.-28.05.2017.

danilovgrad4

S obzirom da je put za Danilovgrad veoma zahtevan, članovi DUNAV 1245 su stigli dan ranije u Danilovgrad i smestili se u divan hotel „PERJANIK“. Delegaciju našeg udruženja predstavljali su Rajko Marinković predsdnik Upravnog odbora, Brigita Dimitrijević predsednica Skupštine udruženja, Radovan Ilić i Mirjana Marinković članovi udruženja.

Sutradan, predstavnici DUNAV 1245 Rajko Marinković i Brigita Dimitrijević, zajedno sa predstavnicima ostalih partnera prisustvovali su prijemu kod predsednika Skupštine opštine Danilovgrad gospodina primarijusa dr Miodraga Đurovića, koji je pozdravio sve goste, predstavio svoj grad i poželeo nam dobrodošlicu. To je bila prilika i za razmenu poklona.

danilovgrad3

Prvi dan Seminara protekao je u prezentaciji Projekta, prezentaciji Danilovgrada i održana je radionica „Migrantska kriza u Evropi“, dan se završio večerom u konobi „Bandići“ uz izuzetno prijatan zabavni program.

Drugi dan Seminara je protekao u aktivnom učešću naših članova kroz četiri radionice koje su organizovane u Multimedijalnoj Sali Centra za kulturu u Danilovgradu, to je bila prilika da se članovi partnera bolje upoznaju, razmene stavove i zajednički dođu do predloženih rešenja. Dan se završio prisustvovanjem koncertu Folklornog ansambla „ORO“, Plesnog kluba „MATRIX“, koji je upriličen povodom 11 godina nezavisnosti Republike Crne Gore.

danilovgrad8

Treći dan su urađeni zaključci i pošlo se u obilazak Manastira Ostrog, koji je na sve prisutne članove partnera, bez obzira da li su ga ranije posetili, ostavio fantastičan utisak. Ručak je upriličen u hotelu „Sokoline“ u Ostrogu. Tu su se domaćini pozdravili sa gostima i tom prilikom je napravljena zajednička fotografija svih učesnika sa domaćinima, kao i zajednička fotografija predstavnika Opštine Sremski Karlovci i Udruženja „DUNAV 1245“.

Zanimljivo je da u hotelu „SOKOLINE“ Ostrog u vinskoj ponudi a i izložen u vitrini „BERMET“ proizvod Vinarije Kiš iz Sremskih Karlovaca što smo zabeležili fotografijom.

danilovgrad2

Naredni događaj u okviru projekta „Putevima EU“ predviđen je polovinom jula meseca u Novom Mestu Slovenija.

danilovgrad9