Vesti

Sremski Karlovci, 19. Januar 2017.

Zaštita kulturnog predela opštine Sremski Karlovci

zastita2

Predstavnici Sekretarijata su u Ekološkom centru Pokreta gorana Vojvodine predstavili idejno rešenje zaštite kulturnog predela opštine Sremski Karlovci.

Detaljnije

9.-11. decembra 2016.

Konferencija "Prava građana u EU" u Sremskim Karlovcima

k20

Opština Sremski Karlovci i udruženje Dunav 1245 su organizovali konferenciju "Prava građana u EU" u okviru projekta "Putevima EU" koji je odobren unutar programa "Evropa za građane".

Detaljnije

9. decembar 2016.

"Dunav 1245" organizovao performans za građane "Čovek sav od muzike"

k24

U sklopu realizacije Konferencije "Prava građana u EU" na projektu "Putevima EU", u saradnji sa vokalnim studiom "Orfelin" iz Novog Sada i opštinom Sremski Karlovci, za građane Sremskih Karlovaca je organizovan performans "Čovek sav od muzike" na temu života i dela znamenitog srpskog kompozitora i čuvara srpske narodne baštine i duhovnosti, Kornelija Stankovića.

Performans je organizovan u sali Karlovačke gimnazije, prostora u kome je muzicirao i sam Kornelije Stanković tokom svojih gostovanja u Srbiji i izvođenja svojih dela. Ulaz za građane je bio slobodan.


24. novembra 2016.

Predstavljanje Izveštaja Evropske komisije o Srbiji za 2016. godinu

cesi1

Predstavnici udruženja "Dunav 1245" su prisustvovali prezentaciji radnog dokumenta Izveštaja EK o Srbiji za 2016 godinu, na poziv organizatora EU Info Point Novi Sad.

Izveštaj je predstavila gospođa Nora Hajrinen, šef Političkog sektora Delegacije Evropske unije u Republici Srbiji, a na potom održanom panelu su govorili i: g. Nebojša Vojnović, podsekretar u Pokrajinskom sekretarijatu za regionalni razvoj, međuregionalnu saradnju i lokalnu samoupravu, prof. dr. Vojin Šenk, sa Fakulteta tehničkih nauka, Unverziteta u Novom Sadu, predstavnik Privredne komore Vojvodine, kao i predstavnica domaćina, Poslovnog inkubatora Novi Sad.

Na panelu su uzeli učešće i predstavnici udruženja "Dunav 1245. Dejan Gluvačević je predložio da u Izveštaj EK, u delu koji se odnosi na ruralni razvoj Republike Srbije, uđe kao jedan od ključnih navoda i neophodnost izgradnje lokalnog kapaciteta za realizaciju IPARD 2 programa u formi izgradnje mreže lokalnih partnerstava.

Detaljnije

Skorašnje vesti